O AKADEMIJI

SCOOL je cool!

Stjecanje novih znanja, praktični rad na realnom zadatku iz poslovnog svijeta, proširivanje mreže kontakata, nova poznanstva i prijateljstva, puno zabave i kvalitetnih rasprava, prilika za osvajanje novčanih stipendija i prilika za posao u vodećoj medijskoj kući u Hrvatskoj - sve to možeš dobiti u jedinstvenom programu Styria:SCOOL Akademije, prve medijske akademije za studente.

PREDAVANJA I RADIONICE

Teme koje se obrađuju na SCOOL Akademiji u skladu su s trendovima digitalizacije i našim ciljem da ti olakšamo ulazak na tržište rada. Kroz predavanja i zanimljive radionice o digitalnom marketingu, community managementu, novim medijima za nove generacije, upravljanju korisničkim iskustvom, ponašanju potrošača i analizi poslovnog slučaja, SCOOL ti pruža priliku za usavršavanje kompetencija digitalnog doba. Pored toga imat ćeš priliku i za job shadowing - dio programa u kojemu stječeš praktično iskustvo u stvarnom poslovnom okruženju uz podršku mentora.

Predavanja i radionice održavaju se kroz četiri vikenda, a job shadowing tijekom radnih dana i u dogovoru s mentorima.

PROJEKTNI ZADATAK

Po završetku predavanja i radionica, dobit ćeš priliku pokazati naučeno dajući svoje prijedloge i ideje kroz grupni zadatak na aktualnom projektu u Styriji kojeg ćeš s članovima tima prezentirati pred stručnim žirijem. Rad na projektnom zadatku traje tri tjedna, a na raspolaganju ćeš imati mentora koji će tebi i tvom timu biti podrška u izradi rješenja.

Styria:SCOOL 2023


PREDAVAČI

Styria:SCOOL predavači su interni stručnjaci koji će ti dati jedinstveni pogled u različite aspekte rada u medijima. Kriteriji za odabir predavača su stručnost, entuzijazam i želja za dijeljenjem znanja, savjeta i vlastitog iskustva. Ako želiš saznati tko su ovogodišnji predavači, slijedi poveznicu.

POLAZNICI

SCOOL je medijska akademija, ali nije važno studiraš li novinarstvo. Talenti se nalaze posvuda, a SCOOL Akademija je tu da prepozna tvoje potencijale i pruži ti priliku da se istakneš u području koje te posebno zanima. Proaktivna si i motivirana osoba, pri kraju si s faksom i želiš proširiti vidike, ojačati kompetencije ključne za zanimanja budućnosti te doživjeti iskustvo rada na projektima vodeće medijske kuće u Hrvatskoj? Ako su tvoji odgovori potvrdni, jedva čekamo da te upoznamo!

I JOŠ MALO O SCOOL-u

Prva Akademija održana je u jesen 2012., i od tada se održava redovito jednom godišnje (uz malu pauzu 2022.godine). Do sada je više od 160 studenata uspješno završilo Akademiju, a mnogi od njih su po završetku na različite načine nastavili suradnju sa Styrijinim tvrtkama. Svaki polaznik ima priliku ostati unutar Styria:SCOOL Alumni zajednice koja mu omogućuje da bude u toku s novostima unutar Styrijinih tvrtki uključujući informacije o novootvorenim pozicijama i nadolazećim edukacijama, konferencijama i seminarima.

Ciljevi SCOOL-a su:

  • pružiti praktično znanje iz poslovanja
  • ukazati na nužnost suradnje između ljudi različitih zanimanja s ciljem kreiranja boljih proizvoda i usluga
  • ukazati na prednosti interdisciplinarnog načina razmišljanja u pristupu poslu
  • pomoći u povećanju vlastite konkurentnosti na tržištu rada kroz stjecanje iskustva na stvarnim poslovnim slučajevima


Program traje dva mjeseca, a završava dodjelom certifikata i nagrada (novčane stipendije i prigodna timska nagrada) najboljim polaznicima.

Sudjelovanje na Akademiji je besplatno za sve polaznike koji se istaknu svojom motivacijom, kreativnošću i sposobnostima kroz selekcijski postupak.

Podijeli na

10

GENERACIJA

160+

POLAZNIKA

50+

SATI PREDAVANJA I RADIONICA

10+

INTERNIH PREDAVAČA

Komentari polaznika