Završilo je jubilarno deseto izdanje Styria:SCOOL Akademije

Deset godina nakon održavanja prve Styria:SCOOL Akademije, ova godina pokazala je koliko praktičnog znanja i iskustva studenti kroz nju dobivaju. Druga godina održavanja Akademije online, omogućila je studentima iz cijele Hrvatske, ali i nekih okolnih zemalja gdje su radili praksu, da se okušaju u medijskim, marketinškim, prodajnim i drugim vodama Styria grupe.


Voditeljice


- Čestitala bih svim polaznicima na uspješnom završetku Styria:SCOOL akademije te na ulasku u našu alumni obitelj, te zahvalila našim predavačima, mentorima i HR SCOOL timu.

Izbor polaznika SCOOL akademije svake godine nije samo težak nego i odgovoran zadatak.


Styria:SCOOL Akademija od 2012. kada je i prvi put pokrenuta, izrasla je u jedan od ključnih edukacijskih projekata Styria grupe u Hrvatskoj, kroz čije je programe u ovih 10 godina prošlo 168 studenata svih usmjerenja - rekla je Sanja Jasprica, Voditeljica tima za upravljanje ljudskim potencijalima.

Istaknula je da su iz Styrie posebno ponosni na to što su se i u online okolnostima uspjeli povezati te bez obzira na tehničke poteškoće koje su se znale događati, uspjeli pokazati svoju znatiželju, motivaciju i talent.


- Istaknula bih vaš angažman na predavanjima koji su prepoznali naši predavači te kritično razmišljanje koje ste pokazali na job shadowingu. Htjela bih istaknuti i vaše odlične prezentacijske vještine prilikom predstavljanja projektih zadataka te proaktivnost i asertivnost u obrani vaših ideja. Vaše prezentacije su bili pravi business pitchevi, a energija kojom ste predstavljale i branile vaše ideje zarazna! - istaknula je Jasprica.


Završnica


Cilj Akademije je da svojim polaznicima kroz predavanja i radionice pruži praktično znanje koje će doprinijeti razvoju njihovih kompetencija i na taj način im olakšati ulazak na tržište rada.

Polaznice ovogodišnje SCOOL Akademije bile su studentice s deset različitih fakulteta, a imale su priliku kroz više od 40 sati predavanja i radionica od 14 predavača koji su im prenosili znanja i iskustva iz područja kao što su digitalni marketing, korisničko iskustvo i razvoj proizvoda, digitalizacija u medijima, novim medijskim formatima i navikama novih generacija korisnika medija kao što je generacija Z.

Ove godine imali smo čak 13 internih predavača koji su vrlo rado dijelili svoja znanja i iskustva polaznicima kroz online predavanja i radionice. Malo je reći da su predavači oduševili naše polaznice. Predavači su bili: Anamaria Todorić, Barbara Toma, Zoran Lončar i Milena Zajović iz Večernjeg lista; Petar Glebov iz Pixsella; Dominik Beber, Vlatko Tutić i Matej Lončarić iz 24sata, Mirjana Nađ i Marijan Mihaldinec iz Njuškala, Dora Šurija iz Trikodera, Ivana Šuto iz Styria medijskih servisa te Nikša Gopčević iz Styria media group.


Uz teorijski dio Styria:SCOOL Akademije, polaznice su odradile i job shadowing program koji im je omogućio uvid u stvarni poslovni svijet. Tako su ove godine SCOOL-ovke odradile više od ukupno 200 sati prakse u manje od mjesec dana, a mentori su im bili stručnjaci iz 11 odjela u pet Styrijinih tvrtki. Pored predavanja i radionica, 11 polaznica iskoristilo je priliku i okušale su se u praktičnom radu unutar 11 odjela u šest Styrijinih tvrtki kroz job shadowing program. U ovom dijelu imale su priliku vidjeti kako to sve zapravo izgleda u praksi uz stručnjake koji su im bili domaćini i mentori u odjelima... A ove su godine mentori bili: Danijela Večerinović Burić, Vlatko Tutić i Marko Šnidarić iz 24sata, Zoran Lončar, Andreja Žarak, Barbara Toma i Borna Filić iz Večernjeg lista, Valentina Čičko iz Njuškala, Željko Lukunić iz Pixsella te cijeli HR tim Styria medijskih servisa.

Također, neke od polaznica svoj job shadowing program produžili su i kroz angažman na studentskom poslu.


Nakon odrađenog teorijskog i praktičnog dijela, pred polaznicama je bio najzahtjevniji i najzanimljiviji dio Akademije – projektni zadatak.

Za izradu cijeloga projekta od ideje do završnice imali su tri tjedna, a prošli su tjedan svoje projekte predstavili stručnome žiriju koji je nakon toga odlučio tko će ove godine odnijeti pobjedu.

Teme projektnih zadataka bili su stvarni poslovni slučajevi iz Večernjeg lista, Njuškala i 24sata, a mentori su im bili Andrej Ribičić, zamjenik Direktora marketinga u Večernjem listu, Marijan Mihaldinec, Head of Research Lab iz Njuškala i Vanja Prahić, Head of Digital Subscription.

Prema mišljenju žirija, najbolji projekt i najbolju prezentaciju projektnog rješenja imao je tim Njuškice, odnosno studentice Ana Karačić, Emina Kadić , Franka Jakoliš i Marinela Roher koje su radile na projektu Njuškala: Relaunch Njuškalo kategorije Od glave do pete.


Završnica


Osim najboljeg tima, na jučerašnjoj završnici Akademije proglašeni su pobjednici ove generacije SCOOL-ovaca te su im dodijeljene novčane stipendije.


Tako je Ana Biondić, studentica Upravljanja doživljajem u turizmu osvojila prvo mjesto prema ocjenama predavača te stručnog žirija. Drugo mjesto odnijela je Gita Hiržin, studentica sociologije i filozofije, a treće mjesto Marinela Roher, studentica multimedije.


“Znanje i iskustvo koje sam dobila kroz SCOOL pomoći će mi da se profiliram i dublje istražim svoje interese. Predavači su nas upoznali s toliko mogućnosti čime sam se zainteresirala za mnoge sektore te bih voljela moći isprobati raditi u nekima od njih. No idem korak po korak, vidjet ćemo gdje će me put odvesti u budućnosti” - rekla je pobjednica Ana, koja trenutno radi kao voditeljica društvenih mreža u Večernjem listu.


Na online završnici proglašeni su i NajSCOOLovac prema izboru polaznika SCOOL-a čije je mjesto zauzela Franka Jakoliš, studentica ekonomije.

Nagradu za najPredavača koju dijele SCOOL-ovke, osvojili su Ivana Šuto, Direktorica kontrolinga @Styria Media Group Hrvatska i Nikša Gopčević, Digital Strategist @Styria Media Group AG.


Završnica


Kako druženje uživo, nažalost, nije bilo moguće ove godine, naši su SCOOLovci imali priliku virtualno se družiti sa svim mentorima i to kroz zabavan kviz koji je veselo zaokružio ovogodišnji posebni program Styria:SCOOL Akademije.


Pred nama je jedanaesta generacija Styria:SCOOL Akademije, a svi zainteresirani studenti Akademiju mogu pratiti na društvenim mrežama i službenoj SCOOL web stranici.


Sve studente koji su zainteresirani za studentske poslove i prakse neovisno o Styria:SCOOL Akademiji mogu se javiti i na mail ljudski_potencijali@styria.hr.

Facebook: https://www.facebook.com/HRstyriaSCOOL/

Instagram: https://www.instagram.com/styriascool/?hl=en


*Autorica: Maja Krištafor*

Podijeli na