Styria:SCOOL Akademija ove godine započela je s radom u online izdanju

Styria:SCOOL Akademija – projekt medijske grupacije Styria namijenjen studentima, jučer je na službenom otvorenju pozdravila polaznike devete generacije. Glavni cilj projekta je pružiti priliku studentima različitih fakulteta i usmjerenja da se kroz niz predavanja Styrijinih stručnjaka, job shadowing u različitim odjelima tvrtki Styria grupe te timski rad na projektnom zadatku upoznaju s funkcioniranjem i poslovanjem najveće medijske kuće u Hrvatskoj.

Akademija je posebno posvećena tome da polaznici usavrše vještine koje će im olakšati ulazak na sve zahtjevnije tržište rada. Kroz sadržaje Styria:SCOOL Akademije studenti će nadograditi svoje teorijsko znanje koje su stekli na fakultetima te se okušati u rješavanju poslovnih izazova vodećih medijskih brendova.

Ove godine SCOOL Akademija otvorena je u online izdanju, a na otvorenju su sudjelovali polaznici devete generacije, predavači, predstavnici HR odjela Styrije te Anamaria Todorić, članica Uprave u tvrtki Pixel Media, koja je polaznicima poželjela dobrodošlicu u ime Styrije.

- Studenti su veoma bitna karika u našem lancu i većina nas davno je počeli svoje karijere kao studenti. Zato je najbitnije da u ova dva mjeseca postavljate puno pitanja, budete kritični i otvorenog uma prema nama te iskoristite sve što vam možemo pružiti. – savjetovala je Todorić.

Ovogodišnju Akademiju polazi ukupno 12 studenata koje dolaze s čak 8 različitih fakulteta: Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, Fakulteta organizacije i informatike, Edwarda Bernaysa, Fakulteta političkih znanosti, Filozofskog fakulteta Zagreb, Sveučilišta u Zadru, Međunarodnog sveučilišta Libertas te Algebre.

Osim predavanja i grupnih radionica Styrijinih stručnjaka, završetak akademije rezerviran je za timski rad polaznika na aktualnom poslovnom projektu Styria Grupe. Studenti tako dobivaju priliku Styrijinim stručnjacima predstaviti vlastite ideje te iskusiti praktični rad na razvoju projekta u velikoj kompaniji uz mentore – vodeće stručnjake u svojim područjima.

U ime Odjela ljudskih potencijala Styrije, organizatora Akademije, polaznicima je tvrtku i njeno poslovanje predstavila i voditeljica odjela, Ana-Marija Filipović, koja se osvrnula i na prilagodbu trenutnoj situaciji.

- Iako će se većina projekta održavati online, to neće utjecati na kvalitetu. Znamo da tehnologija ne može zamijeniti ljudski kontakt, ali je možemo iskoristiti na najbolji mogući način! – naglasila je Filipović.

Filipović- Puno toga je drugačije u odnosu na prethodna izdanja SCOOL Akademije, ali jedno je isto, a to je naša želja da studentima pružimo jedinstveno edukacijsko iskustvo, priliku za praktičan rad i upoznavanje svih područja rada u jednoj medijskoj kući. – istaknula je Ana-Marija Marjanović Busgith, voditeljica projekta i HR generalist u Styriji.

- Iskoristite priliku za odlično, praktično iskustvo jer učenje ne završava diplomom u ruci, tek kad krenete raditi shvatit ćete koliko je još potrebno učiti i hvatati korak s novim vremenima, tehnologijama, trendovima i slično. Ništa ne dolazi samo od sebe, jedino su upornost, rad i trud KLJUČ USPJEHA. – poručila je studentima Ana-Marija Filipović.

FilipovićO svom iskustvu na Styria:SCOOL Akademiji pričali su SCOOL Alumni, Ivan Tominac i Maja Krištafor te polaznicima devete generacije otkrili koje sve mogućnosti mogu iskoristiti tijekom trajanja i po završetku Akademije. Maja i Ivan bili su polaznici šeste generacije SCOOL-a, a danas oboje rade u Styrijinim tvrtkama, dok se u slobodno vrijeme bave vlastitim projektima u područjima kao što su community management, PR i digitalni marketing.

maja i ivanVeć ovog vikenda polaznici Akademije nastavljaju s uvodnom radionicom o osobnom razvoju, u kojoj će saznati malo više o sebi, i zanimljivim predavanjem na temu trendova u medijima, odnosno kakav točno utjecaj digitalizacija vrši na njih.

Podijeli na