Otvorena 11. Styria:SCOOL Akademija

Styria:SCOOL Akademija – projekt medijske grupacije Styria namijenjen studentima, u petak, 13.10. je na službenom otvorenju pozdravio polaznike i polaznice 11. generacije.

Glavni cilj projekta je pružiti priliku studentima različitih fakulteta i usmjerenja da se kroz niz predavanja Styrijinih stručnjaka, job shadowinga u različitim odjelima tvrtki Styria grupe te timskog rada na projektnom zadatku upoznaju s funkcioniranjem i poslovanjem najveće medijske kuće u Hrvatskoj.

Akademija je posebno posvećena tome da polaznici usavrše vještine koje će im olakšati ulazak na sve zahtjevnije tržište rada. Kroz sadržaje Styria:SCOOL Akademije studenti će nadograditi svoje teorijsko znanje koje su stekli na fakultetima te se okušati u rješavanju poslovnih izazova vodećih medijskih brendova.

Na otvorenju su sudjelovali polaznici 11. generacije, predavači, predstavnici HR odjela Styrije te Goran Gavranović, član uprave 24sata koji je polaznicima poželio dobrodošlicu.

Styria051_mah_131023.JPG

Ovogodišnju Akademiju polazi ukupno 12 studenata koje dolaze s čak različitih fakulteta.

Osim predavanja i grupnih radionica Styrijinih stručnjaka, završetak akademije rezerviran je za timski rad polaznika na aktualnom poslovnom projektu Styria Grupe. Studenti tako dobivaju priliku Styrijinim stručnjacima predstaviti vlastite ideje te iskusiti praktični rad na razvoju projekta u velikoj kompaniji uz mentore – vodeće stručnjake u svojim područjima.

U ime Odjela ljudskih potencijala Styrije, organizatora Akademije, polaznicima je tvrtku i njeno poslovanje predstavila i voditeljica odjela, Jelena Poljičanin, koja je posebno pozvala sve polaznike da iskoriste ovu priliku te se tijekom projekta potrude što više naučiti i steći određena nova praktična znanja.

Styria005_mah_131023.JPG

Nakon službenog dijela otvorenja, polaznici i ostali sudionici su se malo bolje upoznali kroz nekoliko zanimljivih igara. Ideja je bila kroz opušteniju atmosferu dati priliku svim sudionicima da kažu nešto zanimljivo o sebi, kako bi dalje kroz sam program SCOOL-a ostvarili što bolju suradnju.

Cjelokupni program traje ukupno dva mjeseca te službeno završava dodjelom certifikata i stipendija najboljim polaznicima nakon čega se svi polaznici pridružuju Alumni klubu SCOOL-a koji trenutno broji više od 160 bivših polaznika Akademije.

Styria054_mah_131023.JPG

Podsjetimo, najboljih troje studenata osvojit će novčane stipendije, a posebno će se nagraditi i najuspješniji tim u rješavanju poslovnog slučaja. Već od subote, 14.10. polaznici Akademije nastavili su s uvodnom radionicom o osobnom razvoju, u kojoj su saznali malo više o sebi, i nastavili zanimljivim predavanjem na temu trendova u medijima, odnosno kakav točno utjecaj digitalizacija vrši na njih.

Svim polaznicima, predavačima i mentorima SCOOOL-a 2023. želimo puno uspjeha u radu i odličnu zabavu!

Podijeli na