Lepeza studentskih mogućnosti u Styriji

Styria Media Group medijska je kuća u Hrvatskoj koja je vlasnik dnevnih novina i digitalnih portala 24sata, Večernji list i Poslovni dnevnik. Također, vlasnik je i najposjećenijeg hrvatskog internetskog oglasnika njuskalo.hr. Ono što ih povezuje je da svaki od njih zauzima vodeću poziciju u svom segmentu, a Styrijini portali mjesečno dosegnu više od 2 milijuna čitatelja!

Članice Styria grupe su Tiskara Zagreb, najveća novinska tiskara u Hrvatskoj, kao i vodeća foto i video agencija u regiji – Pixsell. Uz njih, unutar grupe svoje su mjesto pronašle i najveća hosting kompanija u Hrvatskoj Styria IT Solutions, računovodstvena kompanija Fides Bilanca te dvije developerske kompanije Trikoder i Styria Digital Development.

Osim što njeguje talente pružajući svim svojim zaposlenicima specifične edukacije, usavršavanja, treninge i radionice, Styria je u stalnoj potrazi za novim talentima. Nove talente pronalazi upravo u studentskoj populaciji zbog čega se studentima unutar Grupe pružaju mogućnosti stjecanja novih znanja i vještina, kao i njihova praktična primjena u različitim oblicima – poput projektnih zadataka na SCOOL-u, studentskih praksi ili studentskih poslova.


Styria:SCOOL je medijska akademija koja se održava već 9 godina za redom. Do sada je više od 140 studenata uspješno završilo Akademiju, a mnogi od njih su tijekom pohađanja ili po završetku, na različite načine nastavili suradnju sa Styrijinim tvrtkama. Sudjelovanje na Akademiji je besplatno za sve polaznike koji se u selekcijskom postupku istaknu svojom motivacijom, kreativnošću i sposobnostima. Svaki polaznik ima priliku ostati unutar Styria:SCOOL Alumni zajednice koja mu omogućuje da bude u toku s novostima unutar Styrijinih tvrtki uključujući informacije o novootvorenim pozicijama i nadolazećim edukacijama, konferencijama, seminarima, ali i o druženjima s novim i starim SCOOL polaznicima.

Styrija podržava stjecanje kompetencija mladih ljudi zbog čega u Styrijinim tvrtkama studenti mogu praktično primjenjivati znanja stečena tijekom studija. Styrijine tvrtke surađuju s mnogim hrvatskim sveučilištima i fakultetima, poput Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, FER-a, RIT-a i VERN-a, u vidu organiziranja praktične nastave i odrađivanja studentskih praksi.

Styria studentima pruža različite mogućnosti, a jedna je od njih angažiranje preko studentskih ugovora. Studenti imaju prilike raditi na različitim pozicijama i poslovima, ovisno o njihovoj motivaciji i kompetencijama, a velik dio studenata ostaje raditi unutar Grupe i nakon završetka studija. Trenutno u Styriji surađuje više od 50 studenata, između ostaloga na pozicijama poput asistenta u marketingu, asistenta menadžerima, asistenta u uredu ljudskih potencijala, novinara, social media specijalista, video producenta, video grafa te operatera u call centru i na help desk-u.

Želiš postati dijelom priče jedne od Styrijinh tvrtki? Prati nas na Facebook i Instagram stranicama gdje redovno objavljujemo sve novosti koje Styria Media Group nudi studentima!

Podijeli na