Uhvati (catch) ideju za životopis kojeg će svi htjeti pročitati

Za izradu kreativnog uratka dali smo ti ključne smjerinice, ali opet ostavili dovoljno prostora da pokažeš svoju kreativu.

Životopis je ta stvar koja može biti presudna hoćeš li dobiti poziv za intervju ili neki drugi selekcijski postupak i istaknuti te u moru prijava. Zato je važno razmisliti kako se predstaviti kroz životopis.

U nastavku donosimo tips&trics za životopis koji će nam zapeti za oko i to mislimo doslovno CATCHClear, Accurate, Targeted, Concise, i Honest.

Clear – Najvažnije, najrelevantnije informacije stvarno trebaju iskočiti i biti lako čitljive. Izbjegavaj nejasne i nečitljive fontove, sjene i formate koji će odvući pažnju od važnih informacija.

Accurate – Čak i najmanje gramatičke i pravopisne pogreške mogu te puno koštati. One govore o pažnji i usmjerenosti na detalje. Svakako napravi double check prije slanja!

Targeted – Razmisli o osobi koja će čitati tvoj životopis, a također o poslu i tvrtki u koju se prijavljujete ili u ovom slučaju o SCOOL Akademiji. U skladu s tim, prilagodi svoj životopis i istakni relevantne informacije.

Concise – Imaj na umu da većina ljudi koji prolaze kroz prijave nemaju beskonačno vremena za čitanje životopisa od pet stranica. Sažmi životopis tako da istakneš najvažnije informacije.

Honest - Pretjerivanje može imati loš utjecaj na osobu koja čita tvoj životopis. Provjerite jesu li informacije u životopisu istinski odraz onoga što jesi.

Više informacija o tome kako sastaviti izvanredan životopis poslušaj u podcastu.

Još stigneš provjeriti je li tvoj životopis taj koji će nam zapeti za oko i prijaviti se!

Podijeli na