"2020 – Korona, potres, poplava, dosadno ljeto, još gora korona, a onda – SCOOL!"

Točno se sjećam gdje sam bila i s kim kad sam otvorila mail preko kojeg sam saznala da sam upala na SCOOL! Odmah sam ga screenshot-ala i proslijedila mami, najboljim prijateljima, obitelji, ma svim bitnim ljudima jer je to za mene bilo jako bitno! Osjećala sam veliki ponos i zadovoljstvo što sam upala u tih 12 polaznika i jedva sam čekala da nova avantura započne.

Sve dalje išlo je s osmijehom i bez imalo sumnje kako će mi dobro biti. Iako nam je svima bilo žao da se ne možemo upoznati uživo i osjetiti energiju naše grupe, postali smo pravo društvo.

JOR_4231.JPG


Predavanja, iako online i iz udobnosti naših domova, bila su „mrak“. Puno sam naučila, što o teorijama, što o praksi, što o sebi. Upoznala sam ljude koji su me inspirirali i koji uživaju u svom poslu te su nam svojim primjerom pokazali da poslovni život uopće nije težak, ako pronađeš ono nešto što je baš za tebe.

JOR_4123.JPG


Ono što ću nakon SCOOLa ponijeti sa sobom u život je osjećaj ponosa. Ponosna sam jer sam upala na Akademiju. Ponosna sam jer sam bez problema savladala teme i područja s kojima prije nisam imala doticaja. Ponosna sam na sve kolege polaznike koji su i preko ekrana uspjeli pokazati svoj entuzijazam, znatiželju, motivaciju i proaktivnost. Ali najviše od svega ponosna sam na naš timski rad na projektnom zadatku i rješenje koje smo prezentirale pred stručnim žirijem. Nema boljeg osjećaja od dobro odrađenog posla. Provele smo noći radeći na projektu, ali uopće nije bilo naporno i mogle bi našu ideju razvijati još mjesecima. Iako smo se družili samo preko kamere, postali smo pravi prijatelji i naučili razumjeti jedni druge, a takvom timu onda ništa nije teško.

Paula Helena.jpg


Za kraj mi ostaje zahvaliti se Styriji koja je u meni prepoznala vrijednost da sudjelujem u ovakvom projektu. SCOOL mi je omogućio nova znanja i iskustva koja su već doprinijela unaprjeđenju kompetencija koje će mi biti korisne u profesionalnoj karijeri, ali i u privatnom životu.

Hvala vam što ste me potakli na razmišljanje o samoj sebi, o svijetu u kojem živim, kako ga mijenjati na bolje i kako na taj način ostvariti svoje ciljeve. Drago mi je da sam sada dio SCOOL alumni obitelji s ostalim polaznicima devete generacije koje nakon ova dva mjeseca mogu zvati prijateljima.



Paula Helena Martinović, polaznica devete Styria:SCOOL Akademije i dobitnica SCOOL stipendije.

Podijeli na